Capçelera

SUD-EST ASIATIC

Pakse

Wat Pha Baht Carrer mal asfaltats (llevat del principal), edificis de l'època colonial necessitats d'una mà de pintura, carrers gairebé deserts, Pakse dóna la sensació de ser una ciutat activa i vital que va ser abandonada en estampida. Punt de parada per a qui es dirigeixi al sud o al Bolaven Plateau, o a Chong Mek des de on creuar a Tailàndia, no mereix mes que unes hores. Res crida especialment l'atenció a Pakse. Hi ha dos mercats: el West Market al centre, un avorrit mercat cobert on venen roba, una mica de menjar i fruita als voltants; i el East Market o New Market prop de l'Estadi, un animat mercat on es poden com
Moto-Taxi prar motocicletes, peces mecàniques, espècies, animals vius, menjar variat, una mica de roba, mobles fets a mà, o fins i tot material escolar. També hi ha dos temples: Wat Louang, amb una intensa vida monàstica i molt orientat a l’ajuda social; i Wat Pha Baht, al costat del pont nord del riu Xe Don, on podràs trobar fins i tot vaques al seu interior, i que alberga una escola i una interessant petjada de Buda. Al costat d’ell esta el Champasak Palace Hotel, antic palau del príncep Boun Oum, que necessitava tan gran edifici per a poder albergar a totes les seves concubines. El Museu Provincial, alberga algunes llin
Wat Louang des pre-Angkhor recollides per la zona, i una petita col•lecció d’abillaments i joieria tribal.

Ban Saphai i Don Kho. A deu quilòmetres de Pakse, són dos pobles dedicats als telers de cotó. Per a arribar a Do Kho, una illa enmig del riu, cal combinar barca i tuk-tuk, tant a l’anada com a la volta, el que farà la teva estada a Pakse menys avorrida.
Hotel Klankham  Hotel  Hotel Klankham. Edifici de quatre plantes, net i modern a preus raonables. Habitació doble amb ventilador i bany 4$. Vistes al carrer i terrassa comunitària a cada planta. Sala d’estar amb TV satèl·lit. Lloguer de bicicletes 2$ / dia. A la seva dreta hi ha un local amb connexió internet 750 rials / minut (és tan car per que els ISP estan en altra regió).
 Restaurant   A la seva esquerra hi ha un restaurant on solament serveixen noodles, diuen que els millors de la ciutat.
Embús  Bus  Hi ha dues estacions una que comunica amb el Sud i altra amb el Nord, desplaçar-se d’uns a altres costa 5000 kips. Des de Vientiane hi ha un VIP Bus nocturn per 75000 kips, preu per estrangers, amb seients reclinables i aire condicionat. Demanar-li una catifa al conductor per a dormir al terra si hi ha lloc.
 Avió  Aeroport internacional a dos quilòmetres del centre amb vols diaris des de/a Vientiane. Dos setmanals a Siem Reap, dimecres i dissabtes (63$ + 10$ taxes).

 Preus
Tuk Tuk Bus Station Sud al Centre 5000 k   Beer Lao (650 ml) 6000 9000 k Wat Pha Baht
Tuk Tuk del centre a Wat Luong 2000 k   Chicken Garlic 18000 k
Moto taxi a la Estació Sud 10000 k   Steam Rice 3000 k
Moto taxi a l'aeroport 5000 k   Lao Beer 6000 k
Tases aeroport 10 $   Bolsito Étnic 15000 k
Samarreta Lao Beer (Tenda Aeroport)
18000 k