Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

SUD-EST ASIATIC

Kratie

Mekong desde Kampi Village "El primer turista en nou dies", em van dir a l'embarcador a l'arribar a Kratie. Això dóna una idea de la tranquil·litat que es respira en aquest bonic poble a la vora del Mekong. Dues meravelles es troben prop d'aquí: els dofins Irrawady de Kampi; i una de les delicatessen cambodjanas, les aranyes fregides de Skuon. Al llarg del riu se succeeixen al capvespre els llocs de menjar típic cambodjana, ous d'ànec, gelats de puré de llentilles, paté amb pepinillos, sucs de coco, fruites, qualsevol cosa que un paladar curiós s'atreveixi a provar. No hi ha bancs, així que cal dur efectiu, i l'única connexió a internet que vaig trobar era molt inestable (2$ / h). Recomanable per a descansar un parell de dies.
El meu barquer i el Mekong Delfines. 15 km al Sud es troba la diminuta vila de Kampi on podreu llogar una barca per 5$ per a des del centre del Mekong veure els dofins, si no els veus et retornen els diners. Des de Kratie llogar la moto costa uns 7$ i esperarà tot el temps que faci falta. La meva em va esperar tres hores. Aquests dofins d’aigua dolça, dels quals es calcula solament queden 60 en tot el país, fan poc mes de dos metres, tenen el musell camús i no donen espectaculars salts com els d’aigua salada. Enmig del riu tot és silenci, s’escolta un murmuri a l’aigua i quan et gires li veus capbussant-se de nou. És difícil veure la maniobra completa de sortir a respirar, però amb paciència s’aconsegueix.
Phnom Sombok. De camí cap a Kampi es troba aquest pujol, en el cim del qual es troba un temple habitat per monjos d’ambdós sexes. Fantàstiques vistes sobre el Mekong.
Delicioses aranyes fregides Aranyes. Sóc aracnofóbic, les aranyes em produeixen fàstic i terror, però amb el que mes gaudeixo en un viatge és amb el menjar. Així que calia provar-les. Són de la grandària del palmell de la mà, si me la trobo al llit em moro de l’esglai. Estan molt fregides i cruixents, les potas són gairebé com patates fregides, i el cos gros i farcit d’una gelatina groga, d’aspecte poc apetitós cal reconèixer, té un gust com a au de corral, una mica similar al pollastre. No s’ha convertit en el meu plat favorit, però us animo a provar-lo. No us deixarà indiferents...
Hotel  Hang Heng Hotel. Hotel regentat per una família xinesa molt simpàtica i amable. Posseeix un ala de recent construcció. Habitació doble amb llits dobles, TV, bany, dutxa, i ventilador per 5$. Vistes immillorables al Mekong. Fantastic restaurant. Enfront d’ell esta el mercat nocturn on podreu provar els fantàstics "ous d’ànec", preguntar-li al fill de l’amo i us durà encantat.
Phnom Sombok Ranas rellenas, deliciosas Speed Boat Ticket Kratie Otra vez el Mekong
Jeep El tram de carretera entre Kompong Cham y Kratie, és dels que esta en pitjor estat del país, encara que una nova carretera estarà acabada al 2004. Mentrestant, es triguen 6h en recórrer els 220 km. Barco Confortables vaixells ràpids surten diàriament des de Kompong Cham (5$, 3 hores). En vista del penós estat de la carretera és l’únic mitjà de transport recomanable.