Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

SUD-EST ASIATIC

Champasak

Wat Phou... Champasak, que va ser cabdal entre els segles II i XVI capital del poderós regne de Champa, que abastava l’actual Cambotja, Laos i Vietnam, és avui la unió de deu petits pobles al llarg de dos llargs carrers paral·leles al Mekong. Unes poques mansions franceses, un Buda de dos metres engolit per un enorme arbre als afores, cases de fusta amb sostres de teula i un parell o tres d’hotels. Encara que útil per a retirs espirituals, el seu major atractiu es troba en un pujol vuit quilòmetres al sud-est, les ruïnes del Temple de Wat Phou.
What Phou Wat Phou. Són les ruïnes Khmer mes grans de Laos, un conjunt de temples construïts entre els segles VI i XII, que a diferència d’altres ruïnes khmer fora de Cambotja, com les que es troben a Tailàndia, mai han estat restaurades. Wat Phou va ser al principi un temple d’adoració hindú, a l’entrar al recinte un passadís empedrat, flanquejat a banda i banda per dos grans piscines que representen els oceans que envolten el sagrat Mont Meru, ens du davant dues estructures megalítiques que en la seva època van ser palaus. El complex aquesta construït a tres nivells al llarg de la muntanya, pel camí van apareixent Budes protegits del sol per ombrel·les de colors i estàtues de guerrers semienterratats o amagades per la molsa i les herbes. A la cúspide hi ha un altar, les llindes del qual estan decorades amb imatges de la mitologia hindú, amb quatre Budas en el seu interior. Una mica mes dalt i a l’esquerra, es troba una cova del sostre de la qual raja gota a gota un aigua sagrada que s’usava en les cerimònies de coronació dels reis de Siam. Mapa Mapa de les ruines.
 Hotel  Vong Pa Seud.Habitacions tipus bungalow, magnific restaurant i àmplia terrassa amb fantàstiques vista al Mekong. Doble amb bany interior 1,5$. Amos molt simpàtics i amables. Disposa de moto (3$) i tuk.tuk (4$) per a llogar.
Esperant la barcassa per a creuar el rio Mekong Vong Pa Seud Hotel
 Bus  Des de Pakse. Diversos autobusos surten a diàri (7000 kips, 2h30) i et deixen a la rotonda a 500 metres del centre. També surt un ferri des de l’embarcador esta a uns 2 km del centre. Bus  Des de Don Det. Canoa a Nakasang (5000 kips) i després cal prendre l’autobús a Pakse i demanar-li al conductor que us deixi a Bat Muang (20000 kips), una gasolinera enmig de la carretera, on heu de detenir a l’autobús provinent de Pakse .

 Preus
Tuk Tuk Ferry a Champasak 5000 k Bus Champask Pakse 10000 k