Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

SUD-EST ASIATIC

Singapore

MerlonSingapur esta unida per un pont d’un quilòmetre de llarg a Malàisia, aquesta ciutat-estat bé mereix la pena passar un parell o tres de nits. És una nació rica comparada amb la resta del Sud-est Asiàtic, amb una renda superior als 24000$; i encara que li falta l’encant i personalitat d’altres ciutats asiàtiques, ofereix totes les comoditats occidentals quant a confort i higiene que no es troben en la resta de la zona. No en va és l’únic país de la zona lliure de malària.
El centre ple de gratacels i enlluernadors centres comercials, no impedeix que encara es conservin abundants reserves naturals o exuberants selves tropicals. Però la màxima atracció de Singapur és la seva barreja cultural, xinesos, hindús, malais, musulmans i altres comunitats minoritàries, generen una varietat d’ambients, olors i tradicions cadascuna d’elles situades en els seus respectius barris.
Amb ironia els seus habitants es refereixen a ella com "la Ciutat de les Multes", amb algunes que ens poden semblar tan exagerades com: 500 S$ per beure o menjar en el Metro, 50S$ per creuar un semàfor en vermell, 1000 S$ per fumar en llocs públics, 1000 S$ per llençar papers al terra, o quantitats similars per oblidar-te de llençar de la cadena en un lavabo públic. A més esta prohibit el xiclet en tot el país. En el país de les prohibicions el consum de drogues, dures o toves, implica un mínim d’entre dos i cinc anys de presó, i així mateix el trafico de drogues suposa la pena capital per penjament. Probablement per tot això Singapur és un lloc net i molt segur per als turistes.
ChinaTown Chinatown. Delimitat per New Bridge Rd, Neil Rd, Maxwell Rd, Cecil St i el riu Singapore, va ser anys endarrere el centre de la cultura i la vida xinesa de la ciutat. Constitueix el nucli cultural de Singapur i encara permet entreveure imatges dels vells temps, amb els seus nombrosos temples, les seves terrasses decorades i la seva frenètica aglomeració de botigues i comerciants. Per desgràcia, gran part d’aquesta zona ha estat enderrocada i urbanitzada de nou en els últims 30 anys. Però encara és possible trobar botigues que venen encens als fidels dels temples, escriptors de cartes o fabricadors d’estampilles. El temple Thian Hock Keng és un dels més interessants, al costat del hindú Sri Mariamman.
Arab Street Arab Street. És el centre de la comunitat musulmana. Allà es troba la Mesquita del Sultà, la mes gran de Singapore, des d’on s’escolta el crit de l’imam cinc vegades al dia. A destacar també Haji Lane St. amb les seves botigues de teles, sedes i petits negocis locals; i Bassorah St, zona de terrasses amb palmeres imitant un oasi, les parades de carrer estan especialment animats al vespre durant l’època del Ramadán. Mereixen especial atenció també les mesquites Hajjah Fatimah i Malabar Jama-Ath. Bona zona per a provar menjar indi i musulmà. Compres: batiks i joieria.
Sri Veeramakaliamman, Little India Little India. Establerta al voltant de Serangoon Rd. és la comunitat mes pintoresca de Singapore. Música pop hindú, encens, curri, dones vestides amb saris, endevinadors... Especialment animada i pintoresca és la zona que envolta al Zhujiao Centri, un mercat envoltat de parades de carrer i botigues de tot tipus on comprar saris, les ultimes novetats de música hindú, estàtues i retrats de déus hindús Pujant Serangoon Rd. trobem el Temple Sri Veeramakaliamman dedicat a la deessa Kali i el Temple Sakaya Muni Buddha Gaya, conegut també com el Temple de les Mil Llums, on es troba un Buda assegut de 15 metres d’alçada. Al llarg de Jalan Besar a part d’algun que altre temple, es pot gaudir de botigues de tot tipus i d’excel·lents restaurants vegetarians. El barri es troba a 15 minuts caminant de Bencoleen St., es pot arribar també baixant en el MRT Dhoby Ghaut o MRT Little Índia. Compres: orfebreria, sedes i electrònica.
Temple Kuan Yin. Entre Waterloo St. és un popular temple xinès enfront d’un animat mercat al aire lliure.
Sentosa Island Illa Sentosa. Tres platges amb sorra portada de Malàisia, instal·lacions esportives, parcs temàtics, museus; llocs per a passejar o cavalcar, un camp de golf, un aquari on una passarel·la et trasllada per un túnel entre dos llargs tancs plens de dofins, taurons i tot tipus de peixos, o Fort Siloso que amb els seus canons va estar en actiu fins a 1942 i moltes coses mes en aquesta illa parc temàtic de 3 km². Accessible amb telefèric (8,50 S$) o per un pont de 500 mts que ho uneix a la illa principal. Disposa de zona d’acampada, un hostal i hotels de luxe. L’entrada costa 2 S$ i inclou transport il·limitat en el tren monorail que recorre la illa. És la atracció mes visitada de Singapore.
Distrito financiero Colonial District. Situat a la zona central de Singapore, aquest barri gira entorn al Padang, un bonic parc símbol de l’herència colonial on encara es juguen partits de criquet. Envoltant el parc es troben el Palau de l’Emperadriu, una construcció victoriana de 1845, i que actualment alberga el Teatre Victoria; el Concert Hall, el Parlament, la Cort Suprema, l’Ajuntament, la Catedral de San Andres, la Catedral del Bon Pastor o el Monument als caiguts en les Guerres Mundials.
Raffles Districte Financer. El centre financer de la ciutat es troba al voltant de MTR Raffles Plau, al sud del riu. Des d’aquí s’accedeix també al embarcador del ferri i a Chinatown. També hi ha alguns grans magatzems, així com restaurants i petites botigues especialitzades.

Changi Prison. Camí de Changi Village mereix la pena visitar aquesta carcel, encara avui en actiu, usada durant l’ocupació japonesa de la II Guerra Mundial. Al costat de l’entrada principal del complex es troba el museu, que alberga una rèplica de la capella que empraven els presoners aliats interns en la presó. Objectes de l’època i notes en els murs de la capella constitueixen un record commovedor d’aquesta etapa de la història asiàtica. Com arribar: Metre fins a MTR Tenah Merah i després autobús nº 2, té una parada 250 mts després de passar enfront de la presó.

Night Safari. Fins a 1200 animals es poden veure en les 40 hectàrees de l’únic Safari Nocturn del món. Sense tanques, ni cristalls, solament unes fosses et separen dels nombrosos animals salvatges: lleons, tigres, voltors, muflons, flamencs, búfals d’aigua, xacals, girafes, hienes, hipopòtams, elefants...
Ticket acceso al Safari Nocturno Les principals àrees són exhibides en una lleugera penombra, suficient per a observar als animals sense molestar-los, i escoltar rugits i sorolls de tot tipus. Esta prohibit l’ús de Flash. Com arribar: Metre fins a MRT Ang Mo Kio i després BUS nº 138 fins al final. Entrada: 20 S$, inclòs el tramvia dintre del recinte del Safari.  www.night safari.com.sg   -   www.zoo.com.sg
Prohibiciones y multas en el Metro  Hotel  New 7th Storey Hotel. 229 Rochord Rd. Situat en un solar aïllat a un carrer de MRT Bugis, molt tranquil. 17 S$ habitació compartida de tres llits, aire condicionat i televisió, tovalloles incloses. Lavabo i dutxes molt netes. 52 S$ / 80 S$ hab. individual / DeLuxe. Telèfon amb targeta en recepció i molt bo restaurant xinès al costat. Hotel  SouthEast Asia Hotel. 190 Waterloo St. 80 S$ hab. doble. Molt net, al costat del temple Kuan Yin. Hotel  Hawaii Hostel. 171 Bencoleen St. 27 S$ habitació individual, un nínxol amb aire condicionat i ventilador, on amb els braços estesos toques ambdues parets i els múltiples xinxes que corren per elles. Cèntric i bon ambient entre els clients. Bany i dutxa compartits.
Sri Veeramakaliamman, Little India  Avió Changi Airport és l'aeroport internacional de Singapur. Accessible amb MRT en menys de 20 minuts, é sens dubte un dels millors aeroports del món. Disposa de servei d'internet i cridades locals gratuïtes, així com butaques de massatge o sales chill-out i de relax. Bancs, supermercats i un hospital, en la planta baixa de la terminal 2, oberts les 24h. Cinemes, piscina, balneari, dutxes, sales d'oració i gimnàs. A més si has de fer canvi d'avions i l'espera supera les quatre hores, hi ha un passeig turístic gratuït per la ciutat de 90 minuts en MRT.  Tramvia  Tota la illa és accessible amb autobús i MRT(xarxa de metro) i a preus molt raonables. El millor és comprar les MRT Ez-ink Cards, mes fàcils d’usar, passa la targeta pels lectors col·locats a l’entrar i sortir de metre i bus, i l’import exacte del viatge serà descomptat. Costa 10 S$ mes 5S$ de dipòsit, són recarregables i et retornen l’import sobrant al abandonar el país, juntament amb el dipòsit.

 Preus
  Targeta MRT (deposito) 10 S$ + 5 S$ Aigua 1lt 0,5 S$ 2S$
  Esmorzar (cafč + fideus/arrōs/truita) 2 S$ River Cruise 12 S$
  Menjar Rest. Chino 10 S$ 20 S$ Mc Donalds Menú 5 S$
  Menjar Mercadillo (enorme plat combinat) 3 S$ Cervesa Tiger 650 ml 4,5 S$
  Souvenir T-Shirt 12 S$ 18 S$ Refrescs, sucs 3 S$ 4 S$