Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

SUD-EST ASIATIC

Vang Vieng

Voltants Vang Vieng és lloc de parada obligada a la ruta Vientiane Loaung Phabnag. Aquest petit poble de tot just dues-centes cases a la vora del Mekong, esta envoltat de coves que explorar, ètnies minoritàries que visitar, bon menjar, un paisatge envejable i un excel·lent ambient. Actualment és també paradís de motxillers que vénen en tromba a fer rafting, tubing o hiking. Per a estar entre un dia i una setmana. Us recomano almenys un dia de trekking al grup de coves Hoi, Xang i Pha Thao, acabant la jornada amb un descens del riu amb canoa.
Cova Tam Hoi Coves Tham Hoi, Tham Xang i Tham Pha Thao. Aquest grup de coves es troba a 13km del poble, envoltant el pueblecito hmong de Ban Pha Tao. És possible contractar un guia a Vang Vieng per a fer un trekking de tot el dia per la zona, per 8$. Tham Pha Thao es troba en la cara d’un penya-segat, i després d’una imatge reclinada de Buda en l’entrada, hi han dos quilòmetres plens d’estalactites i estalagmites, i fins i tot una petita piscina natural. Tham Xang és una petita cova que alberga una gran Buda. Tham Hoi protegida per una imatge de Buda assegut, amaga després d’ella 20 quilòmetres de túnels, dels quals en època de pluges són accessibles un parell d’ells, això si, prepara’t per a mullar-te mes enllà de la cintura. Aquesta cova va ser usada per la població local per a protegir-se dels bombardejos durant la guerra de Vietnam. Curiosament a l’interior d’aquestes coves no habita cap tipus d’animal, jo no hi vaig veure cap al menys.
Cascades Kaeng Yui. Ho mes fàcil és llogar una mountain bike (1$) i arribar al poble de Na Dounag, 3km a l’est de Vang Vieng, i allí contractar un guia, que pujol dalt i després de travessar extensos arrossars us duen fins dues cascades de 30 metres d’altura, enmig d’un entorn paradisíac.
Cova Tham Pha Thao Coves Chang i Pha Puak. Accessibles caminant des del poble, una al nord i altra al sud, alberguen al seu interior budes que són venerats pels locals. Chang Cavi es troba en terreny privat i cal pagar una entrada de 2500 kips. Arribar a ambdues constitueix un bonic i agradable passeig.

Rafting i Kayaking. S’esta convertint en una de les atraccions mes populars del poble, i ja diverses companyies organitzen excursions d’u / dos dies per 10$ / 28$.
Kien Thong Hotel Hotel  Kien Thong Hotel. A tres minuts del centre. Casa de dues plantes, amb escala en espiral que duu a les habitacions top de la segona planta. Molt net, habitació doble amb bany interior i aire condicionat 4$. Regit per una família que no parla angles.
Bus  Des de Vientiane surten varis al dia, 35000 kips, 3 ½ hores. Fa la seva parada a la carretera a 2 minuts del poble. Alla mateix poden agafar-se sawngthaews per a mou-re’s per les proximitats.