Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

SUD-EST ASIATIC

Battambang

Carrer principal Battambang, a la vora del riu Sangker, és la segona ciutat mes gran del país. El seu major encant resideix en el mercat nocturn de Psar Nat, i les cases i botigues d’origen francès a la vora del riu, on també es troba l’antiga Residència del Governador. En Wat Kampheng, al sud de la ciutat, sereu assaltats literalment per monjos desitjosos de practicar angles, en aquest curiós temple decorat amb figures i relleus d’animals de cridaners colors. No deixeu de passar per l’estació de tren i parlar una estona amb el personal que allí treballa.
Wat Banan Phnom Sampeau. 18 km al sud de Battambang. Situat al cim d’un turó, arribar a ell suposa una pujada trencacames un dur camí empedrat, mes la posterior baixada d’un parell de cents d’esglaons sota un sol abrasador, i només per veure un temple mes? Unes vistes formidables de tota la regió, el petit temple, la seva stupa i un parell de coves usades pels Khmer Rouge com a camp d’extermini, ho justifiquen. A una elles podreu contemplar el forat natural pel qual des de 10 metres d’altura despenyaven als presoners per a estalviar munició, al costat d’algunes urnes funeràries plenes d’ossos i calaveres, així com un fantàstic Buda reclinat amb el qual honrar a les víctimes.

Wat Banan. 25 km al sud de Battambang. Aquí tindreu l’oportunitat de contemplar un temple khmer del segle XI, envoltat de vaques i naturalesa de tot tipus, en la petita cúspide d’un alt pujol. Empinats graons de pedra d’irregular pis i grandària, ens duen a contemplar cinc torres formant una versió en miniatura de Angkor Wat, decorades amb impressionants llindes sobre les portes.
Royal Hotel  Hotel  Royal Hotel. Molt net, servei eficient i bona organització. Disposen de motos i cotxes. Excel·lent restaurant al terrat. Zona tranquil·la. Doble amb bany d’aigua calenta, TV i ventilador 5$. Amb aire condicionat 6$.
 Avió  Existeixen vols diaris a Phnom Penh (50$).  Bus  Un diari a Phnom Penh (4$). Barco Vaixells ràpids surten cada dia des de Siem Reap per 11$ i triguen unes tres hores.
Monjos de Wat Kampheng  tren  Existeix un tram de via única amb Phnom Penh que triga mes de quinze hores a completar el recorregut, de tal forma que baixa un dia i puja al següent.
Pick up Pick up. Des de Sisophon 1½$ en cabina, unes 2 ½ hores, per la pitjor carretera que et puguis imaginar. Si véns des de Siem Reap cal agafar l’autobús a Poipet (Tailàndia) i avisar al conductor perquè et deixi a Sisophon i fer canvi d’autobús. La majoria dels turistes van a Battambang en fast boat des de Siem Reap, així que no us desespereu al descobrir que ningú parla angles, i que sou l’únic guiri que es baixa a Sisophon. Sort.

Preus
  Lloguer moto, 1 dia 7 $   Menjar 2 $