Capçelera

SUD-EST ASIATIC

Don Det

Atardecer Don Det és un jardí de pau a la mateixa pau. Un camí al costat del riu és l’únic carrer de la illa on senzilles i acollidores cases amb vista, algunes tan elementals que no tenen ni llum elèctrica, acullen als escassos turistes que arriben en canoa des de Nakasang. Passejos, visites als arrossars, partides de kataw amb els aldeans o veure parir una truja (de debò, van anar set porquets), són algunes de les múltiples activitats a desenvolupar. I si encara no has tingut bastant, preparat per a veure els mes bonics capvespres que hagis somiat, per que aquí el Mekong té un ritme i un color diferent.

Només hi ha llum elèctrica entre les 18:00 i les 22:00. Això afecta a l’aigua calenta i a la varietat d’aliments a causa de la falta de frigorífics. Però tranquils, fam no passareu, hi ha prou menjar.
Don Det Capvespres. Probablement la principal atracció de les illes, despuntars de sol envoltat de palmeres, bufals d’aigua, el riu Mekong, les canoes, algun suquet o cervesa i tranquil·litat, molta tranquil·litat. L’alba segurament es molt bonica també, però no sóc tan matiner.

Dofins. 6$ persona. Des de Ban Hang Khon a una hora de la illa, una barca us durà al costat cambodjà del Mekong, per a des de la riba contemplar els escassos dofins Irrawaddy que hi ha a aquesta altura del riu, a causa del obstacle natural que suposa les cataractes Khone. Aquests dofins d’aigua dolça fan poc mes de dos metres, tenen el musell camús i no donen espectaculars salts com els d’aigua salada, però tenen la mateixa màgia. Mes informació a Cetacea Whales, Dolphins and porpoises.

Phapheng Falls. Encara que és la caiguda d’aigua mes ampla del Sud-est Asiàtic, no és tot l’espectacular que seria d'esperar. Només una immensa quantitat d’aigua lliscant-se tranquil·lament cap a Cambotja. Bon lloc per a prendre’s un descans i gaudir d’unes boniques vistes, si es combina amb la visita als dofins.
Embarcadero y Restaurante Souksan al fondo..  Hotel  Souksan Bungalow.Còmodes bungalous amb vistes al Mekong i ambient familiar. Habitació doble amb bany i ventilador 5$; habitació doble amb facilitats compartides 3$; doble sense bany ni llum 1$. Disposa de generador elèctric propi.
 Vaixell Arribar A Don Det no és difícil però si entretingut. Des de Pakse diàriament surten autobusos a Nakasang (35000 kips, 3 ½ hores). A 500 metres de l’estació d’autobusos aquesta el embarcador, on per 5000 kips més, una canoa, única forma d’entrada, ens durà fins a l'illa.

 Preus
  Canoa Nakasang 5000 k Tuk-tuk Ferry a Champasak 5000 k
  Bus Nakasang Bat Muang 20000 k Bus Champasak Pakse 10000 k

Atardecer Practicando kataw Embarcadero en Nakasang Paz, tranquilidad y monjes Atardecer