Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

SUD-EST ASIATIC

Bangkok

Wat Arun Bangkok és la ciutat mes caòtica del sud-est asiàtic, una sauna a l’aire lliure amb nivells d’humitat superiors al 90%, on tot el món passeja d’un costat per l’ altre de manera desordenada, enmig d’un caòtic tràfic de cotxes, ricksaws, bicicletes i motos... La pol·lució és elevadíssima, és habitual veure gent amb màscara i els que no, inhalen descongestionadors nasals d’agradables olors. Lloc ideal per a gestionar visats i paperassa a països de la zona, bitllets d’avió, tren, vaixell, paquets turístics, les millors ofertes que puguis trobar, totes les facilitats, a meitat de preu que a Europa. Roba de marca i d’imitació a preus ridículs, regals de tot tipus... Tota la ciutat és un gran mercat.
Encara que massa occidentalitzada i bolcada al turisme per al meu gust, encara es pot gaudir de llocs de menjar al carrer (100% segurs), d’un bon massatge, dels seus temples, dels seus Budes, de Kao San Rd (probablement el carrer amb major nombre de motxillers per metre quadrat del món), i fins i tot de petits mercats o barris poc coneguts on el turista pràcticament no s’apropa.
Bangkok es sense capmena de dubte el lloc ideal per a endinsar-te amb calma, i amb tot tipus de facilitats, en la cultura del sud-est asiàtic.
Grand Palace Wat Phra Kaeo i el Gran Palau. 200 bath (inclou Palau Vimanmek) Es prega decor en el vestir, pantalons llargs, espatlles cobertes i sabates tancades. El Grand Palace va ser durant 150 anys residència del Rei i seu del govern. Són visitables el que abans eren ministeris de defensa i administració, o el departament del tresor i el palau de justícia. Tot el recinte esta profusament decorat i es conserva com recién inaugurat. Wat Phra Keo, en l’interior del qual reposa el Buda Esmeralda , és el santuari religiós mes important del país i va ser inaugurat al 1785 per a lús exclusiu de la família real. Té un únic punt d’accés al carrer Thanon Na Phra Lan. www.palaces.thai.net
Monument a la Democracia National Museum. El Museu Nacional de Bangkok, a la vora del riu, és el més gran de la seva classe en el Sud-est Asiàtic i té una meravellosa col·lecció d’art tai. Estan representats tots els estils i períodes, des de Dvaravati fins a Ratanakosin amb descripcions en angles. Hi ha col·leccions permanents d’instruments musicals tradicionals de Tailàndia, Laos, Cambotja i Indonèsia, armeria xinesa, ceràmica, roba, talla de fusta i tèxtils. Són altament recomanables els tours gratuïts en angles disponibles en totes les exposicions. També es pot visitar la Capella Buddhaisawan, fabricada en 1795 i que conté certs murals bé conservats. www.thailandmuseum.com
Wat Pho Wat Pho. És juntament amb el Grand Palace el lloc mes destacat de Bangkok. Centre de devoció i repòs, és a més escola de medicina oriental, ioga i massatge tailandès tradicional. Darrera dels seus murs i setze portes guardades per dimonis, hi ha gairebé mil estàtues de bronze de Budha, i 4 cedís profusament decorats. Però sens dubte el mes impressionant és el majestuós Buda Reclinat de 46 metres de llarg i 15 d’alt, tot ell recobert d'or i amb incrustacions de perles a les plantes dels peus. La visita a aquesta estàtua justifica per si mateixa un viatge a Bangkok. www.watpho.com.
Dusit Garden Palau de Vimamnmek. 100 bath. Construït al 1900 per ordre del rei Rama V, va ser la primera residència permanent del "Dusit Garde". Es tracta del major edifici del món construït en fusta de teca sense utilitzar un sol clau. Va ser la residència favorita del rei Rama V, l’estàtua oficial del qual es pot veure en els jardins. Actualment ofereix espectacles de dansa i arts marcials. Altres edificis exposen diferents objectes d’art,fotografia, rellotges i carruatges antics...   www.palaces.thai.net.
Per mi, juntament amb Wat Pho el mes interessant de Bangkok.
Wat Suthat Wat Suthat i Giant Swing. Wat Suthat és famós pels excel·lents murals creats durant el regnat de Brama III al 1807. La sala d'oració mostra una gran col·lecció d'imatges de Buda. Phra Sisakayamuni, el mes gran i antic Buda en bronze de tota Tailàndia, fa 8 mts d'alt i mes de 6 metres de base.
Enfront d’ell, a Bamrung Muang Rd, es troba el Gronxador Gegant, de 25 mts d’altura, que s’usava en ritus bramànics en honor a Shiva. Al 1930 es va deixar d’usar a causa del elevat número de morts que causava. www.watsuthat.org
Wat Saket i El Mont Daurat. 10 bath. Wat Saket és un temple del segle XIX que conté relíquies de Buda, situat en el cim de la Forest Daurada , un petit pujol en el centre de la ciutat des de la qual es poden gaudir de fantàstiques vistes. La pujadeta de no mes de deu minuts, pot fer-se dura en dies d’intensa calor.
Ayutayya Wat Arun. 20 bath. Temple de l’Alba. Situat enfront del Grand Palace, a l’altre costat del riu, és famós per la pagoda central de 79 mts d’altura amb incrustacions de porcellana. Es pot arribar per Arun Amarin Rd o agafant un ferri en Tha Tian Pier enfront del Wat Pho. www.watarun.org
Ayutayya.Situada a 86km al nord de Bangkok, va ser la primera capital tai. A la fi del segle XVII va tenir una població de més d’un milió de persones. Actualment el seu interès resideix en les nombroses ruïnes i museus, declarat tot això Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.
L’aeroport de Do Muang (25km del centre) disposa de dues terminals internacionals, emissió gratuïta de visats, bancs, reserves d’hotels, sales de massatge, oficina de correus, cibercafés. Bus nº A2 al centre cada 30 min. amb aire condicionat 100 baths. Des de l’estació de Do Muang, enfront de l’aeroport, hi ha trens a l’estació de Hualamphong, 10baths rodalies i 30 baths expresso.  Getting to the City (PDF 75 kb)
Chart Guesthouse  Hotel  Chart Guesthouse. Phra Athit Rd. Zona tranquil·la a cinc minuts de Kao San Rd. Habitacions àmplies amb bany i aire condicionat, 600 baths + 100 dipòsit per les sabanes i 100 mes per la tovallola. Disposa de farmàcia, saló de bellesa, agència de viatges, sala de massatges i terrassa restaurant on posen 2 pelicules diàries de rabiosa actualitat (pirates, per descomptat). Desdejuni 80 baths, ous remenats, torrades, bacon, pernil i cafè.

Preus
  Fruta tallada 10 bth   3 mitjons turmell 100 bth (imitació FILA)
  Restaurant Pollastre amb arros 10 bth   Samarreta diseny 260 bth
  Ampolla d'agua 1 litro 5 bth   Samarreta tipo Magnum 200 bth
  Refrescs  10 bth 20 bth   Paper higienic rollo 6 bth
  Parada al carrer pintxo pollastre/vedella 5 bth
Pad Thai 10 bth
Pai Thia + Ous 15 bth
     

Enllaços d'interès Bangkok City Map, Bangkok Maps, Bangkok City Guide